6988712669 Οικισμός Δορκάδα Θεσσαλονίκης (Βελισσαρίου), Θεσσαλονίκη lefteriskentros@gmail.com
hero image
 


Κ Ε Ν Τ Ρ Ο Σ
Γαλακτοκομικά & Τυροκομικά Προϊόντα | Δορκάδα Θεσσαλονίκη


 

 

  Μυζήθρα Νωπή ανάλατη & Μυζήθρα αλμυρή
Η μυζήθρα είναι παραδοσιακό είδος τυριού με διάφορες μορφές. Παρασκευάζεται από πρόβειο ή και κατσικίσιο γάλα, τυρόγαλο με πρόσθήκη γάλακτος. Η γεύση της είναι παρόμοια με αυτή που έχει το μανούρι, συνήθως υφάλμυρη, υπάρχουν όμως και γλυκές ποικιλίες. Συνήθως, για να πήξει, το μείγμα μπαίνει μέσα σε ένα ειδικό πανί (τσαντίλα) που κρεμιέται από ψηλό σημείο από τις τέσσερις άκρες του. Έτσι συνήθως τα κεφάλια μυζήθρας έχουν ένα απιοειδές σχήμα (σχήμα αχλαδιού). Οι δύο κύριες μορφές της είναι η χλωρή (μαλακιά) και η σκληρή.


  Κατσικισιο τυρί (τσαντίλας) από φρέσκο κατσικισιο γάλα

  Αιγοπρόβειο τυρί (τσαντίλας) από φρέσκο αιγοπρόβειο γάλα

  Αγελαδινο τυρί (τσαντίλας) από φρέσκο αγελαδινο γάλα

  Φορμούς τυρί (καλαθάκι) από φρέσκο κατσικισιο γάλα

  Φορμούς τυρί (καλαθάκι) από φρέσκο κατσικισιο γάλα και ρίγανη

  Φορμούς τυρί (καλαθάκι) από φρέσκο κατσικισιο γάλα και πιπεριά Φλώρινας

  Φορμούς τυρί (καλαθάκι) από φρέσκο κατσικισιο γάλα και πράσινες ελιές


  Ορεινό τυρί (τσαντίλας) από φρέσκο κατσικισιο γάλα

  Βαρελίσιο τυρί από φρέσκο κατσικισιο γάλα

  Ξινοτύρι (μαλακό τυρί) από φρέσκο κατσικισιο γάλα