6988712669 Οικισμός Δορκάδα Θεσσαλονίκης (Βελισσαρίου), Θεσσαλονίκη lefteriskentros@gmail.com
hero image
 


Κ Ε Ν Τ Ρ Ο Σ
Γαλακτοκομικά & Τυροκομικά Προϊόντα | Δορκάδα Θεσσαλονίκη



 

Το βούτυρο είναι κίτρινη έως λευκή λιπαρή ουσία που παρασκευάζεται από γάλα ή γάλα κορυφής (δηλαδή το περισσότερο λιπαρό μέρος του γάλακτος μετά τη διαδικασία διαχωρισμού που λέγεται αποκορύφωση) ή μείγμα τους με βουτυροποίηση (απόδαρση). Με τη βουτυροποίηση επιτυγχάνεται η συνένωση των λιποσφαιρίων σε ένα στερεό γαλάκτωμα (στο γάλα τα λιποσφαίρια είναι σε μεγαλύτερες αποστάσεις και μη συνδεδεμένα). Το γάλα που χρησιμοποιείται ως πρώτη ύλη, μπορεί να είναι αγελαδινό, πρόβειο, κατσικίσιο, αιγοπρόβειο ή σπανιότερα βουβαλίσιο.

Τα βούτυρα "ΚΕΝΤΡΟΣ" παράγονται από 100% φρέσκο γάλα. Βασισμένα στο μεράκι και στην παράδοση, χαρίζουν πλούσιο άρωμά και προσδίδουν υπέροχη γεύση σε συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής.



  Πρόβειο βούτυρο
από παστεριωμένη πρόβεια κρέμα και γιαούρτι
(χωρίς συντηρητικά και άλλα πρόσθετα)


  Αγελαδινό βούτυρο
από παστεριωμένη αγελαδινή κρέμα και γιαούρτι
(χωρίς συντηρητικά και άλλα πρόσθετα)